Vepřové maso s čočkou
225 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřová uzená plec
- 120gramůCibule
- 250gramůMrkev kořen
- 40mililitrůOlej olivový
- 10gramůBobkový list
- 10gramůTymián čerstvý
- 15gramůPetržel - nať
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 400gramůČočka jedlá
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyPárky Frankfurtské
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1131 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
61 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
34 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Solené maso namočíme na 3 hodiny do studené vody. Poté vodu slijeme. Mrkev a cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka. Bylinky rozdělíme na poloviny a svážeme do svazků. Česnek oloupeme.
- 2Olej rozpálíme a orestujeme na něm zeleninu, přidáme svazek bylinek a maso, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Vaříme 150 minut. Poté maso vyjmeme, vývar slijeme stranou a necháme vystydnout. Čočku dáme do hrnce, zalijeme vývarem ze zeleniny, přidáme maso, druhý svazek bylinek, osolíme a opepříme a povaříme 20 minut. Poté přidáme párky a přiklopené podusíme 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.