Vepřové maso s houbami a smetanovou omáčkou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
36 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
13 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Důkladně očistíme 4 větší brambory, omyjeme, i se slupkou uvaříme v dostatečném množství osolené vody (asi 15 minut), vyndáme a necháme přikryté pokličkou. Maso krátce opláchneme studenou vodou a osušíme kuchyňským papírem.
  • 2
    Houby otřeme kuchyňským papírem, očistíme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Kuličky pepře necháme okapat a nasekáme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm opékáme ze všech stran asi 10minut. Vyndáme, osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a dáme stranou.
  • 4
    Do výpeku dáme houby, cibuli s rozmarýnem a promícháme. Za stálého míchání opečeme. Přidáme cremefine, vývar, nasekaný zelený pepř a kuličky růžového pepře a vše krátce povaříme. Navrch dáme maso nakrájené na plátky. Brambory vyndáme zpod pokličky, dáme je na pánev a asi 25 minut dopékáme v horké troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.