Vepřové maso s houbami a smetanovou omáčkou
70 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 4špetkySůl
- 600gramůVepřová plec
- 1kilogramHouby čerstvé
- 1kusCibule
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 2lžíceOlej olivový
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 2lžičkyPepř růžový celý
- 1lžičkaNakládaný zelený pepř
- 0,25litrRama cremefine na šlehání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
36 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
13 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Důkladně očistíme 4 větší brambory, omyjeme, i se slupkou uvaříme v dostatečném množství osolené vody (asi 15 minut), vyndáme a necháme přikryté pokličkou. Maso krátce opláchneme studenou vodou a osušíme kuchyňským papírem.
- 2Houby otřeme kuchyňským papírem, očistíme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Kuličky pepře necháme okapat a nasekáme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm opékáme ze všech stran asi 10minut. Vyndáme, osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a dáme stranou.
- 4Do výpeku dáme houby, cibuli s rozmarýnem a promícháme. Za stálého míchání opečeme. Přidáme cremefine, vývar, nasekaný zelený pepř a kuličky růžového pepře a vše krátce povaříme. Navrch dáme maso nakrájené na plátky. Brambory vyndáme zpod pokličky, dáme je na pánev a asi 25 minut dopékáme v horké troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.