Vepřové maso s pivem a česnekem
70 min.
Ingredience
- 900gramůVepřová plec
- 60gramůSádlo škvařené
- 30gramůČesnek
- 80gramůStrouhanka
- 3gramyMuškátový oříšek
- 3gramyPepř černý mletý
- 15gramůSůl
- 400gramůBramborový knedlík
- 700mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
50 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
794 mg
Cukr
921 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme.
- 2V pánvi rozehřejeme sádlo a plátky masa na něm zprudka opečeme. Vyndáme z pánve, potřeme česnekem, posypeme mletým muškátem, vrátíme do pánve, zalijeme půl litrem piva a zvolna dusíme asi 20 minut. Zasypeme strouhankou, přilijeme zbytek piva a vaříme dalších 20 minut.
- 3Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme bramborovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.