Vepřové maso s rajčatovou omáčkou
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200mililitrůVoda pitná
- 60gramůOlivy černé
- 1500gramůVepřové maso libové
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 450gramůRajčata
- 6lžicVíno bílé
- 180mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůŠunka dušená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
50 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Libové vepřové maso nakrájíme na 1,2 cm silné plátky. Sůl, pepř a mouku smícháme a ve směsi obalíme maso.
- 2Ve větší pánvi rozpálíme olej a maso opečeme ze všech stran. Dáme jej na talíř. Do výpeku přidáme cibuli, nakrájenou na tenké plátky, a na mírném ohni opékáme asi 5 minut, dokud nezměkne. Nesmí zhnědnout! Přidáme nakrájená rajčata, víno, vývar a přivedeme k varu.
- 3Maso vrátíme na pánev, zakryjeme a vaříme na mírném ohni asi 40 minut, dokud maso nezměkne. Podle potřeby podléváme šťávou z rajčat.
- 4Mezitím uvařené vajíčko na tvrdo překrojíme napůl a vydlabeme žloutek. Bílek nakrájíme na nudličky. Pět minut před koncem vaření přidáme do omáčky nastrouhanou šunku, na plátky nasekané olivy a petrželku.
- 5Plátky masa upravíme na talíře a zalijeme omáčkou. Žloutky propasírujeme a ozdobíme jimi povrch pokrmu. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.