Vepřové maso se šťouchanými bramborami

185 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
974 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
36 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
10 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme asi 1 lžici oleje a rozpálíme. Přihodíme nakrájený pórek a smažíme dozlatova. Poté ho dáme stranou do misky. Do hrnce dáme kousky hlívy ústřičné a smažíme asi 5 minut. Vyklopíme je do misky k pórku. Najemno nakrájenou cibuli, mrkev a na kostičky klobásu vhodíme do hrnce a restujeme asi 10-12 minut. Přesypeme do jíné misky než je pórek s houbami.
  • 2
    Do jiné mísy nasypeme mouku, pepř a sůl. Vepřové maso nakrájíme na větší kostky a obalíme v mouce.
  • 3
    Do hrnce přilijeme olej, rozpálíme a přihodíme vepřové maso. Přidáme česnek a restujeme asi 3 minuty. Poté přilijeme víno a saké. Postupně přidáváme směs z cibule a mrkve s klobásou. Zalijeme 250 ml vody s pastou miso. Mícháme dokud se miso nerozpustí. Vaříme asi 1,5 hodiny. Poté přidáme pórek a hlívu. Vaříme dalších 30 minut, dokud vepřové maso neni měkké.
  • 4
    Do kastrolu dáme vařit vodu, osolíme a přidáme na kostky nakrájené brambory. Vaříme asi 20 minut, dokud nejsou měkké. Poté je scedíme. Přidáme margarín, smetanu, česnek a vidličkou mačkáme, tak aby nám vznikla kaše. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku.
  • 5
    Na talíře servírujeme šťouchané brambory s masem a zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.