Vepřové maso v rosolu

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
20 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové libové maso spolu s telecí nožičkou vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Odstraníme pěnu a přidáme karotku, cibuli, okořeníme hřebíčkem, pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme, přilijeme trošku octa. Vaříme hodinu a čtvrt. Maso i nožičku vyjmeme, vykostíme, maso pokrájíme nahrubo a vrátíme i s kostí zpět do vývaru. Vaříme dalších 20 minut.
  • 2
    Vývar scedíme, sebereme tuk, maso nakrájíme velmi nadrobno, vývar necháme o trochu vyvařit, maso vrátíme do vývaru, přisypeme práškovou želatinu, povaříme podle návodu na obalu a nalijeme do aspikových nebo pudinkových formiček. Necháme vychladnout.
  • 3
    Podáváme s chlebem a hořčicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.