Vepřové maso v rosolu
140 min.
Ingredience
- 300gramůVepřové maso libové
- 500gramůTelecí nožičky
- 50gramůKarotka
- 80gramůCibule
- 20gramůSůl
- 10gramůPepř černý celý
- 10gramůNové koření celé
- 2kusyBobkový list
- 3gramyHřebíček
- 20mililitrůOcet vinný
- 10gramůŽelatina
- 200gramůChléb konzumní
- 80mililitrůHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
20 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové libové maso spolu s telecí nožičkou vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Odstraníme pěnu a přidáme karotku, cibuli, okořeníme hřebíčkem, pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme, přilijeme trošku octa. Vaříme hodinu a čtvrt. Maso i nožičku vyjmeme, vykostíme, maso pokrájíme nahrubo a vrátíme i s kostí zpět do vývaru. Vaříme dalších 20 minut.
- 2Vývar scedíme, sebereme tuk, maso nakrájíme velmi nadrobno, vývar necháme o trochu vyvařit, maso vrátíme do vývaru, přisypeme práškovou želatinu, povaříme podle návodu na obalu a nalijeme do aspikových nebo pudinkových formiček. Necháme vychladnout.
- 3Podáváme s chlebem a hořčicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.