Vepřové maso ve sladkokyselé omáčce

30 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
3 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku, solamyl, kypřící prášek a sůl dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, vlijeme olivový olej, vodu a vytvoříme husté těsto. Vařečkou promísíme a postupně přidáváme mouku z okolí.
  • 2
    Ve woku rozpálíme rostlinný olej a vložíme na kousky nakrájené maso obalené v těstíčku. Smažíme po 4 - 5 kusech, necháme okapat na ubrousku.
  • 3
    Na zbylý olej v pánvi vsypeme nakrájenou cibuli, papriku a ananas. Opékáme 2 minuty, vyjmeme a dáme stranou.
  • 4
    Smícháme cukr, solamyl, sůl a nastrouhaný zázvor, přidáme pokrájený česnek, balsamico ocet, kečup a sirup, vlijeme do woku, pomalu přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
  • 5
    Přidáme zeleninu, ananas a maso, dobře promícháme, aby se vše pokrylo omáčkou, znovu prohřejeme a ihned podáváme s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.