Vepřové maso ve sladkokyselé omáčce
30 min.
Ingredience
- Omáčka
- 120mililitrůBalsamico ocet
- 1kusCibule
- 2lžíceSolamyl
- 120gramůCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaZázvor celý
- 6lžicSirup cukrový
- 6lžicKečup
- 1stroužekČesnek
- 1kusPaprika zelená
- 2plátkyAnanas
- 2lžíceSolamyl
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej olivový
- 100mililitrůVoda pitná
- 225gramůVepřové maso libové
- 2lžíceOlej rostlinný
- 400gramůRýže dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
3 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Mouku, solamyl, kypřící prášek a sůl dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, vlijeme olivový olej, vodu a vytvoříme husté těsto. Vařečkou promísíme a postupně přidáváme mouku z okolí.
- 2Ve woku rozpálíme rostlinný olej a vložíme na kousky nakrájené maso obalené v těstíčku. Smažíme po 4 - 5 kusech, necháme okapat na ubrousku.
- 3Na zbylý olej v pánvi vsypeme nakrájenou cibuli, papriku a ananas. Opékáme 2 minuty, vyjmeme a dáme stranou.
- 4Smícháme cukr, solamyl, sůl a nastrouhaný zázvor, přidáme pokrájený česnek, balsamico ocet, kečup a sirup, vlijeme do woku, pomalu přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
- 5Přidáme zeleninu, ananas a maso, dobře promícháme, aby se vše pokrylo omáčkou, znovu prohřejeme a ihned podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.