Vepřové maso zapečené s fazolemi a cizrnou
90 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová plec
- 80gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2gramyKmín drcený
- 3gramyKoriandr mletý
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůKáva instantní
- 450mililitrůHovězí vývar základní
- 50gramůChilli paprička
- 200gramůPaprika červená
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 400gramůFazole červené sterilované
- 80gramůPažitka
- 30gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
39 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semínka a zbytek posekáme, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky, cibuli krájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso a osmažíme ze všech stran. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli, česnek, necháme ji zesklovatět, vrátíme zpět maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme koriandr a zaprášíme moukou. Smažíme zhruba 2 minuty. Obsah pánve přendáme do pekáčku, ve vývaru rozpustíme instantní kávu a maso v pekáčku zalijeme. Přidáme papriky, chilli papričky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 50 minut. Nyní přimícháme scezenou cizrnu, scezené fazole a ještě 10 minut pečeme.
- 3Pokrm upravíme na talíře, posypeme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.