Vepřové medailónky Cova
60 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 200gramůHrášek
- 50gramůMandle
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůPšeničná krupice
- 100gramůStrouhanka
- 1lžíceSůl
- 600gramůTelecí kýta
- 2kusyVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 600gramůVepřová panenka
- 1lžičkaCukr krupice
- 60gramůMáslo čerstvé
- 120gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1213 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
59 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli a lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil.
- 2Oloupané brambory uvaříme a ještě za horka nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme krupici, lžičku soli, vejce a mouku.
- 3Oloupané mandle nasekáme nadrobno a smícháme se strouhankou. Z těsta vytvarujeme válečky, které obalíme ve vajíčku a strouhance s mandlemi a osmažíme na 80 g oleje.
- 4Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, obalíme v hladké mouce, vajíčku a strouhance a usmažíme jako řízek na směsi 40 g másla a 40 g oleje.
- 5Na talíře je klademe na dušený hrášek a obložíme smaženými bramborovými kroketami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.