Vepřové medailónky Cova

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1213 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
59 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli a lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil.
  • 2
    Oloupané brambory uvaříme a ještě za horka nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme krupici, lžičku soli, vejce a mouku.
  • 3
    Oloupané mandle nasekáme nadrobno a smícháme se strouhankou. Z těsta vytvarujeme válečky, které obalíme ve vajíčku a strouhance s mandlemi a osmažíme na 80 g oleje.
  • 4
    Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, obalíme v hladké mouce, vajíčku a strouhance a usmažíme jako řízek na směsi 40 g másla a 40 g oleje.
  • 5
    Na talíře je klademe na dušený hrášek a obložíme smaženými bramborovými kroketami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.