Vepřové medailónky Dubeley
70 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceSůl
- 600gramůVepřová panenka
- 1litrVoda pitná
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 100gramůMáslo čerstvé
- 80gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
46 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, zalijeme studenou vodou, osolíme, přivedeme k bodu varu a ihned scedíme. V hluboké pánvi nebo na malém pekáčku rozpálíme 60 g másla, přidáme brambory, promícháme a v předehřáté troubě opečeme dorůžova.
- 2Žampiony nakrájíme na plátky vložíme na 40 g rozehřátého másla, přidáme špetku soli a pepře a opečeme.
- 3Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na obou stranách na rozehřátém sádle.
- 4Na talíře urovnáme pečené brambory, na ně opečené žampiony a navrch položíme medailonky. Přelijeme výpekem a posypeme sekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.