Vepřové medailonky s meruňkami a gorgonzolou

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchyňským papírem. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a medailonky v něm opečeme po každé straně asi 5 minut. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a krátce opečeme s masem. Ne příliš dlouho, aby nám nezhořkl.
  • 2
    Meruňky křížem lehce nařízneme, přelijeme vroucí vodou, zchladíme a oloupeme. Poté je rozpůlíme a zbavíme pecek. Gorgonzolu nakrájíme na 2-3 mm silné plátky.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200°C. Vepřové medailonky naskládáme vedle sebe do lehce vymaštěné zapékací mísy a na každý dáme 1/2 meruňky. Navrch rozdělíme gorgonzolu, medailonky dáme do předehřáté trouby a zapékáme asi 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.