Vepřové medailonky s meruňkami a gorgonzolou
25 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchyňským papírem. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a medailonky v něm opečeme po každé straně asi 5 minut. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a krátce opečeme s masem. Ne příliš dlouho, aby nám nezhořkl.
- 2Meruňky křížem lehce nařízneme, přelijeme vroucí vodou, zchladíme a oloupeme. Poté je rozpůlíme a zbavíme pecek. Gorgonzolu nakrájíme na 2-3 mm silné plátky.
- 3Troubu předehřejeme na 200°C. Vepřové medailonky naskládáme vedle sebe do lehce vymaštěné zapékací mísy a na každý dáme 1/2 meruňky. Navrch rozdělíme gorgonzolu, medailonky dáme do předehřáté trouby a zapékáme asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.