Vepřové medailonky se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý celý
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 600gramůVepřová panenka
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1hrstRukola
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyBrambory
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůFazole vařené
- 1špetkaZázvor celý
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 500mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
18 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
709 mg
Postup přípravy
- 1Panenku nakrájíme na plátky, ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a necháme krátce odležet.
- 2Omyté žampiony nakrájíme na plátky, očištěnou mrkev na tenké proužky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na tenké hranolky.
- 3Mrkev a žampiony krátce orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Poté přidáme uvařené fazole, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a promícháme. Na závěr přidáme brambory a dochutíme sójovou omáčkou.
- 4Maso z obou stran orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova.
- 5Rozdělíme na talíře, doplníme zeleninou, dozdobíme rukolou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.