Vepřové mleté maso se švestkami
90 min.
Ingredience
- 1decilitrVývar drůbeží
- 800gramůVepřová plec
- 80gramůŠvestky sušené
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyŽemle tuková
- 1decilitrMléko polotučné
- 100gramůAnglická slanina
- 120gramůSlanina vepřová
- 2kusyVejce slepičí
- 1,5lžičkyKoření pěti vůní
- 50gramůPistácie
- 50gramůOřechy vlašské
- 3lžíceKoňak Armaňak
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžícePetržel - nať
- 0,75litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1155 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
84 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omyté plecko pokrájíme na kostky a pomeleme na masovém strojku. Sušené švestky bez pecek omyjeme a pokrájíme na poloviny. Očištěnou cibuli s česnekem drobně nasekáme, žemli nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Omytou petželovou nať drobně pokrájíme. Uzenou máslovou (vysokou) slaninu nakrájíme na dlouhé tenké plátky.
- 2Do mísy dáme vepřové pomleté maso, drůbeží vývar, sušené švestky, vejce, cibuli, česnek, koření, anglickou slaninu, namočenou žemli, pistácie, vlašské ořechy, koňak, čerstvě pomletý pepř, drcený kmín, sůl a majoránku.
- 3Směs důkladně promícháme a vložíme ji do zapékací mísy, kterou jsme vyložili plátky slaniny tak, že okraje slaniny jsou přehnuty přes okraj mísy. Pak mísu naplníme sekanou, dobře ji vtlačíme do všech rohů, uhladíme a překryjeme přečnívajícími plátky slaniny. Povrch musí být celý pokrytý slaninou. Mísu zakryjeme víkem, vložíme ji do většího pekáče s vodou (asi 3/4 l - podle velikosti nádob - voda dosahuje max. do poloviny zapékací mísy) a vložíme vše do předehřáté trouby péct. Pečeme asi 70 minut při 180°C.
- 4Upečenou sekanou necháme vychladnout, pak ji vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.