Vepřové mleté maso se švestkami

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1155 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
84 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté plecko pokrájíme na kostky a pomeleme na masovém strojku. Sušené švestky bez pecek omyjeme a pokrájíme na poloviny. Očištěnou cibuli s česnekem drobně nasekáme, žemli nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Omytou petželovou nať drobně pokrájíme. Uzenou máslovou (vysokou) slaninu nakrájíme na dlouhé tenké plátky.
  • 2
    Do mísy dáme vepřové pomleté maso, drůbeží vývar, sušené švestky, vejce, cibuli, česnek, koření, anglickou slaninu, namočenou žemli, pistácie, vlašské ořechy, koňak, čerstvě pomletý pepř, drcený kmín, sůl a majoránku.
  • 3
    Směs důkladně promícháme a vložíme ji do zapékací mísy, kterou jsme vyložili plátky slaniny tak, že okraje slaniny jsou přehnuty přes okraj mísy. Pak mísu naplníme sekanou, dobře ji vtlačíme do všech rohů, uhladíme a překryjeme přečnívajícími plátky slaniny. Povrch musí být celý pokrytý slaninou. Mísu zakryjeme víkem, vložíme ji do většího pekáče s vodou (asi 3/4 l - podle velikosti nádob - voda dosahuje max. do poloviny zapékací mísy) a vložíme vše do předehřáté trouby péct. Pečeme asi 70 minut při 180°C.
  • 4
    Upečenou sekanou necháme vychladnout, pak ji vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.