Vepřové mleté řízky s játry

120 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
46 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vložíme mleté maso, přidáme strouhanku, vejce, prolisovaný česnek, mléko, slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a přidáme do mísy. Osolíme, opepříme, okmínujeme a vypracujeme masové těsto.
  • 2
    Játra nakrájíme na čtyři plátky a obalíme je masovým těstem. Vyskládáme je do pekáčku, přidáme lžíci másla a vložíme do vyhřáté trouby. Po 10 minutách podlijeme vodou a dopečeme. Podle potřeby podléváme.
  • 3
    Masové plátky rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a přelijeme vlastní šťávou z pekáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.