Vepřové mleté řízky s játry
120 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové maso mleté
- 200gramůJátra vepřová
- 50gramůStrouhanka
- 50gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůČesnek
- 3gramyPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 3gramyKmín celý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 400gramůBrambory vařené
- 50mililitrůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
46 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme mleté maso, přidáme strouhanku, vejce, prolisovaný česnek, mléko, slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a přidáme do mísy. Osolíme, opepříme, okmínujeme a vypracujeme masové těsto.
- 2Játra nakrájíme na čtyři plátky a obalíme je masovým těstem. Vyskládáme je do pekáčku, přidáme lžíci másla a vložíme do vyhřáté trouby. Po 10 minutách podlijeme vodou a dopečeme. Podle potřeby podléváme.
- 3Masové plátky rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a přelijeme vlastní šťávou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.