Vepřové na chilli s kokosem
40 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová panenka
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 8kusůCibulka jarní
- 1kusPaprika červená
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 60gramůKokos - mletý (Kopra)
- 4lžíceVoda pitná
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Suchá marináda
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V míse připravíme suchou marinádu. Smícháme nastrouhaný zázvor, nasekané chilli papričky, rozetřený česnek, kari koření, kurkumu, garam masalu, sůl a pepř. Očištěnou a na nudličky nakrájenou panenku v marinádě několikrát obrátíme a přikryté necháme 2 hodiny v chladu marinovat.
- 2V rozpáleném woku rozehřejeme olej, vložíme maso a 5 minut zprudka opékáme.
- 3Přisypeme na kousky nakrájené jarní cibulky a za stálého míchání je smažíme 8 minut. Přidáme očištěnou na nudličky nakrájenou papriku, vmícháme rajčata, kokos a přilijeme podle potřeby vodu. Pod pokličkou zvolna dusíme 15 minut.
- 4Nakonec přidáme nasekaný koriandr, citronovou šťávu a podle chuti sůl a pepř. Pokrm ozdobíme snítkou koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.