Vepřové na víně se zeleninou
80 min.
Ingredience
- 120mililitrůOlej stolní
- 200mililitrůVíno bílé
- 1špetkaKmín drcený
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 3kusyCibulka jarní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůVepřová kýta
- 200gramůŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůKapusta hlávková
- 4lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
826 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
62 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
821 mg
Postup přípravy
- 1Maso osolíme a na 80 ml oleje opečeme zprudka z obou stran. Poté položíme na pekáč, zalijeme olejem z pánve a polovinou vína. Maso pečeme asi dvacet pět minut dočervena na 180 stupních C.
- 2Z kapusty odstraníme vnější listy a položíme je do vařící vody s kmínem. Šarlotky uložíme od mísy s čistou vařící vodou, po pěti minutách je zchladíme a oloupeme. Oloupané cibulky zprudka opékáme na zbylém víně a 40 ml oleje. Na margarínu pečeme dorůžova česnek a růžičky.
- 3Do výpeku přidáme 100 ml vody, povaříme, přidáme protlak, sůl, pepř a směs použijeme jako omáčku k masu. Servírujeme s petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.