Vepřové na víně se zeleninou

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
826 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
62 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
821 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso osolíme a na 80 ml oleje opečeme zprudka z obou stran. Poté položíme na pekáč, zalijeme olejem z pánve a polovinou vína. Maso pečeme asi dvacet pět minut dočervena na 180 stupních C.
  • 2
    Z kapusty odstraníme vnější listy a položíme je do vařící vody s kmínem. Šarlotky uložíme od mísy s čistou vařící vodou, po pěti minutách je zchladíme a oloupeme. Oloupané cibulky zprudka opékáme na zbylém víně a 40 ml oleje. Na margarínu pečeme dorůžova česnek a růžičky.
  • 3
    Do výpeku přidáme 100 ml vody, povaříme, přidáme protlak, sůl, pepř a směs použijeme jako omáčku k masu. Servírujeme s petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.