Vepřové nudličky s parmskou šunkou
45 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové kotlety
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej chilli
- 100gramůŠunka parmská
- 2kusyPórek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 30gramůMandle
- 250gramůMangold
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOmáčka sójová
- 30gramůPistácie
- 1,5decilitryVývar zeleninový
- 4lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
33 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené kotlety (bez kosti) nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme je, opepříme, obalíme v hladké mouce.
- 2Ve woku si rozpálíme arašídový olej s chilli olejem a maso zprudka restujeme 5 minut dozlatova. Maso vyjmeme, odložíme do mísy a zakryjeme.
- 3V malé pánvi nasucho opražíme dozlatova pistáciové oříšky a mandle.
- 4Parmskou šunku pokrájíme na proužky. Mangold s pórkem omyjeme a pokrájíme na malé kousky.
- 5Do čisté pánve dáme rozehřát 2 lžíce másla, na kterém zpěníme pórek s mangoldem. Když se začne zelenina smažit, přilijeme zeleninový vývar a dusíme 5 minut pod pokličkou. Pak přidáme maso, šunku, promícháme, dochutíme sójovou omáčkou a společně smažíme 1 minutu.
- 6Porce upravíme na talíře, posypeme pistáciovými oříšky s mandlemi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.