Vepřové panenky se zeleninovou kaší
65 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 400gramůBrokolice
- 1000mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 500gramůVepřová panenka
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1kusPórek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 400gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
30 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostky, očištěnou brokolici rozebereme na růžičky. Každý druh zeleniny uvaříme zvlášť ve vývaru doměkka. Zeleninovou kaši osolíme, opepříme, okořeníme muškátem, vmícháme do ní nastrouhaný sýr.
- 2Omyté maso nakrájíme na plátky, opepříme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Osolíme a vyjmeme.
- 3Očištěný, na kolečka nakrájený pórek osmahneme ve výpeku.
- 4Opečené panenky vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, pokryjeme nočky z kaše, posypeme pórkem. Navrch poklademe vločkami másla.
- 5Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.