Vepřové plátky na kmíně s rýží

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
997 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
45 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, ochutíme solí a pepřem. Z obou stran posypeme mletým kmínem a obalíme v mouce.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej a maso po obou stranách orestujeme.
  • 3
    Poté vyjmeme, do hrnce vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, lžičku mouky a zalijeme horkým vývarem. Provaříme cca 10min, vložíme zpět maso a dusíme doměkka.
  • 4
    Mezitím uvaříme rýži podle návodu na obalu, slijeme, vmícháme lžíci olivového oleje.
  • 5
    Rýži rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky petrželky a podáváme s plátky masa a omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.