Vepřové plátky na kmíně s rýží
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžíceKmín drcený
- 350gramůRýže loupaná
- 1kilogramVepřová kýta
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
997 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
45 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, ochutíme solí a pepřem. Z obou stran posypeme mletým kmínem a obalíme v mouce.
- 2V hrnci rozpálíme olej a maso po obou stranách orestujeme.
- 3Poté vyjmeme, do hrnce vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, lžičku mouky a zalijeme horkým vývarem. Provaříme cca 10min, vložíme zpět maso a dusíme doměkka.
- 4Mezitím uvaříme rýži podle návodu na obalu, slijeme, vmícháme lžíci olivového oleje.
- 5Rýži rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky petrželky a podáváme s plátky masa a omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.