Vepřové plátky plněné cibulí a slaninou
65 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová kýta
- 100gramůStrouhanka
- 150gramůAnglická slanina
- 1lžícePetržel - nať
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 4kusyCibule
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1028 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
79 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany posypeme strouhankou. Cibuli nakrájíme na nudličky, slaninu na tenčí plátky, petrželovou nať jemně nasekáme.
- 2Na másle zpěníme cibuli dorůžova. Na plátky masa položíme slaninu, navrstvíme smaženou cibuli, zarolujeme a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce a ze všech stran osmažíme na oleji. Poté je zalijeme vývarem a v předehřáté troubě dusíme pod poklicí doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem. Je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
- 3Měkké závitky zbavíme jehel a servírujeme přelité šťávou a sypané petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.