Vepřové plátky plněné cibulí a slaninou

65 min.
Rumunsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1028 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
79 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany posypeme strouhankou. Cibuli nakrájíme na nudličky, slaninu na tenčí plátky, petrželovou nať jemně nasekáme.
  • 2
    Na másle zpěníme cibuli dorůžova. Na plátky masa položíme slaninu, navrstvíme smaženou cibuli, zarolujeme a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce a ze všech stran osmažíme na oleji. Poté je zalijeme vývarem a v předehřáté troubě dusíme pod poklicí doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem. Je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
  • 3
    Měkké závitky zbavíme jehel a servírujeme přelité šťávou a sypané petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.