Vepřové plátky s bylinkovou omáčkou a domácími těstovinami
35 min.
Ingredience
- 80gramůVepřová kýta
- 3gramyOlej rostlinný
- 130gramůKedlubna
- 5gramůČesnek
- 15gramůCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůTěstoviny domácí
- 1lžícePažitka
- 0,5lžičkaBazalka sušená
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Plátky z vepřové kýty naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opékáme na pánvi na oleji z každé strany asi 2 minuty.
- 2Plátky vyjmeme a do výpeku přidáme oloupané, na kousky nakrájené kedlubny a jemně nasekaný česnek. Osmahneme, osolíme, opepříme a chvíli podusíme.
- 3Podušenou směs potom rozmixujeme, dochutíme citronovou šťávou, bazalkou a nasekanou pažitkou.
- 4Plátky masa upravíme na talíř s omáčkou a podáváme s vařenými domácími těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.