Vepřové plátky s fazolemi
55 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej rostlinný
- 600gramůVepřová kýta
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1,5lžičkyKmín drcený
- 1,5lžičkyKoriandr mletý
- 6decilitrůVývar zeleninový
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5kusLilek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 400gramůFazole bílé sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
35 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme v pánvi rostlinný olej, přidáme vepřové plátky a z obou stran je osmahneme do hněda. Poté je dáme stranou. Do výpeku dáme pokrájenou cibuli, zázvor, drobně pokrájené chilli papričky bez semínek, česnek, kmín, koriandr a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přilijeme vývar, pokrájený lilek, rajčatový protlak, sůl a pepř. Směs přivedeme k varu, vložíme zpět maso a pod pokličkou dusíme. Na chvilku vyndáme maso a přidáme do směsi fazole a smetanu. Poté vrátíme maso, zakryjeme pokličkou a vše prohříváme 5 minut. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.