Vepřové plátky s pikantní pórkovou omáčkou

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a prolisujeme. Citronovou šťávu smícháme s 2 lžícemi oleje, medem a česnekem, směs dochutíme oreganem, pepřem a solí.
  • 2
    Vepřové maso omyjeme, naporcujeme na plátky, osušíme, vložíme je do marinády a necháme 10 až 15 minut v chladnu.
  • 3
    Pórky omyjeme a nakrájíme na plátky.
  • 4
    Plátky masa vyjmeme z marinády a osušíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm smažíme z obou stran 5 minut. Pak k němu přilijeme marinádu, přidáme nakrájený pórek a pod pokličkou ho 10 minut dusíme na mírném ohni.
  • 5
    Měkké plátky masa rozložíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.