Vepřové plátky s pikantní pórkovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 2lžíceCitronová šťáva
- 6lžicOlej olivový
- 2lžičkyMed včelí
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaOregano sušené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPórek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Citronovou šťávu smícháme s 2 lžícemi oleje, medem a česnekem, směs dochutíme oreganem, pepřem a solí.
- 2Vepřové maso omyjeme, naporcujeme na plátky, osušíme, vložíme je do marinády a necháme 10 až 15 minut v chladnu.
- 3Pórky omyjeme a nakrájíme na plátky.
- 4Plátky masa vyjmeme z marinády a osušíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm smažíme z obou stran 5 minut. Pak k němu přilijeme marinádu, přidáme nakrájený pórek a pod pokličkou ho 10 minut dusíme na mírném ohni.
- 5Měkké plátky masa rozložíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.