Vepřové plátky se smaženými cuketami a pikantní omáčkou

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
32 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
421 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a prolisujeme. Citronovou šťávu smícháme s 2 lžícemi oleje, medem a česnekem, směs dochutíme oreganem, pepřem a solí.
  • 2
    Vepřové maso omyjeme, naporcujeme na plátky, osušíme, vložíme je do marinády a necháme 10 až 15 minut v chladnu.
  • 3
    Cukety omyjeme, nakrájíme na plátky a v pánvi s 2 lžícemi rozehřátého oleje je 5 minut smažíme, pak je opepříme a osolíme.
  • 4
    Plátky masa vyjmeme z marinády a osušíme. V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a maso na něm smažíme z obou stran 5 minut. Pak k němu přilijeme marinádu a pod pokličkou ho 10 minut dusíme na mírném ohni.
  • 5
    Smažené cukety rozdělíme na servírovací talíře, položíme na ně plátky masa a zalijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.