Vepřové přírodní řízky zepečené ve vejcích

60 min.
Dánsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
61 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
265 mg
Cukr
725 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou omytou a osušenou kýtu nakrájíme přes vlákno na plátky (4 kusy). Maso mírně naklepeme, osolíme, ochutíme posypeme čerstvě pomletým pepřem. V pánvi si rozpálíme olej s máslem a řízky osmažíme z každé strany dozlatova, smažíme je přibližně 7-9 minut z každé strany. Vyjmeme je z omastku a odložíme do teplé mísy a uchováme v teple.
  • 2
    Do výpeku po řízkách přilijeme horkou vodou a necháme ji vařit 1-2 minuty. Poté vzniklou šťávu necháme vychladnout. Poté do ni přidáme hrubou mouku a důkladně ji vyšleháme dohladka. V misce si ve smetaně rozšleháme vejce se solí, bílým pepřem, přimícháme šťávu s moukou a znovu rozmícháme.
  • 3
    Zapékací mísu vytřeme máslem, nalijeme do ní vyšlehaná vejce a mísu dáme do předehřáté trouby na 180°C.
  • 4
    Omytou petrželovou nať a pažitku drobně pokrájíme. Jakmile se vejce po chvilce začnou srážet, po celém povrchu poklademe řízky, posypeme je bylinkami a pečeme dozlatova. Porce rozdělíme na talíře a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.