Vepřové přírodní řízky zepečené ve vejcích
60 min.
Ingredience
- Na vytření mísy
- Řízky
- 600gramůVepřová kýta
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel - nať
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- Vaječná směs
- 6kusůVejce slepičí
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
- 3špetkyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
61 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
265 mg
Cukr
725 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou omytou a osušenou kýtu nakrájíme přes vlákno na plátky (4 kusy). Maso mírně naklepeme, osolíme, ochutíme posypeme čerstvě pomletým pepřem. V pánvi si rozpálíme olej s máslem a řízky osmažíme z každé strany dozlatova, smažíme je přibližně 7-9 minut z každé strany. Vyjmeme je z omastku a odložíme do teplé mísy a uchováme v teple.
- 2Do výpeku po řízkách přilijeme horkou vodou a necháme ji vařit 1-2 minuty. Poté vzniklou šťávu necháme vychladnout. Poté do ni přidáme hrubou mouku a důkladně ji vyšleháme dohladka. V misce si ve smetaně rozšleháme vejce se solí, bílým pepřem, přimícháme šťávu s moukou a znovu rozmícháme.
- 3Zapékací mísu vytřeme máslem, nalijeme do ní vyšlehaná vejce a mísu dáme do předehřáté trouby na 180°C.
- 4Omytou petrželovou nať a pažitku drobně pokrájíme. Jakmile se vejce po chvilce začnou srážet, po celém povrchu poklademe řízky, posypeme je bylinkami a pečeme dozlatova. Porce rozdělíme na talíře a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.