Vepřové ragú na rajčatech
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůVepřová plec
- 300gramůRajčata
- 2kusyPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceKečup
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
30 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, osmažíme a dusíme pod pokličkou do vysmahnutí šťávy.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme k masu. Osolíme je, vmícháme koření, rozetřený česnek, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení pokrm občas zamícháme a podle potřeby podlijeme vodou. V hotovém ragú má být všechna tekutina odpařená.
- 3Nakonec přidáme podle chuti kečup a vsypeme nasekanou petrželku.
- 4Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.