Vepřové ragú s ořechy
75 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžičkaKari koření
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyJablka
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceOlej rostlinný
- 800gramůVepřová plec
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
- 2lžíceOřechy vlašské
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
53 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupaný, na plátky nakrájený česnek a omyté, na kostky nakrájené vepřové maso. Okořeníme solí, pepřem a kari kořením. Orestujeme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
- 2Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, znovu osmahneme a mírně podlijeme. Ještě asi 20 minut podusíme.
- 3Nakonec do pokrmu vmícháme nastrouhané ořechy, oloupaná, nastrouhaná jablka a smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.