Vepřové ragú s paprikami a cibulí
35 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika zelená
- 2kusyPaprika žlutá
- 2kusyCibule červená
- 500gramůVepřová panenka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 1kusTymián čerstvý
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 4lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
13 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
869 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné papriky (zbavené semen) nakrájíme na nudličky, červenou cibuli oloupeme a pokrájíme na dílky, česnek nasekáme.
- 2Omyté maso rozkrájíme na širší nudličky a opečeme za všech stran na pánvi na olivovém oleji. Osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.
- 3Do pánve vlijeme zbylý olej, opečeme na něm česnek a cibuli, přidáme nudličky paprik a za stálého míchání vše osmahneme doměkka. Vmícháme nasekané bylinky, přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Podusíme asi 5 minut, vložíme maso, krátce prohřejeme.
- 4Ragú rozdělíme na talíře a ozdobíme lístky šalvěje.
- 5Podáváme s rýží, pohankou nebo kuskusem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.