Vepřové ragú v pikantní omáčce
70 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůVepřová plec
- 60gramůTuk
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžičkaKapary sterilované
- 1kusPetržel - nať
- 1decilitrVíno bílé
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyOkurky nakládané
- 1lžíceHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
52 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na tenké plátky a rychle osmahneme na rozpáleném tuku.
- 2Přidáme najemno nakrájenou cibuli, osmahneme ji, zaprášíme moukou, krátce opražíme a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře a pod pokličkou dusíme do poloměkka.
- 3Potom přidáme nadrobno nakrájené okurky, kapary, petrželku a ještě dusíme. Nakonec dohladka rozmícháme kyselou smetanu s bílým vínem a hořčicí a přilijeme ji do omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.