Vepřové ražniči s rizotem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
26 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriku opláchneme pod tekoucí vodou, rozkrojíme napůl, vyjmeme jadérka, následně nakrájíme nadrobno. Cibuli zbavíme slupky, nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme polovinu másla, cibuli i s paprikou na ní podusíme, po chvíli přidáme rýži a vzniklou směs dusíme dál.
  • 2
    Zalijeme paprikovým protlakem a zeleninovým vývarem. Vzniklou směs přivedeme k varu a necháme 25 minut dojít.
  • 3
    Žampiony řádně očistíme, vepřové maso i krůtí játra důkladně opláchneme, necháme oschnout, nakrájíme na menší kusy. Šalvěj opláchneme, po oschnutí lístky otrháme a použijeme.
  • 4
    Žampiony, maso, šalvěj a játra napícháváme na zaostřené špejle, aby vznikly špízy. Následně je osmažíme na zbývajícím másle po dobu přibližně 8 minut, dochutíme solí a pepřem. Špízy přendáme na talíř a zalijeme rizotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.