Vepřové ražniči s rizotem
45 min.
Ingredience
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusCibule
- 200gramůRýže loupaná
- 20mililitrůProtlak rajčatový
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 400gramůVepřová panenka
- 200gramůJátra krůtí
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 5mililitrůSůl
- 5mililitrůPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
26 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Papriku opláchneme pod tekoucí vodou, rozkrojíme napůl, vyjmeme jadérka, následně nakrájíme nadrobno. Cibuli zbavíme slupky, nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme polovinu másla, cibuli i s paprikou na ní podusíme, po chvíli přidáme rýži a vzniklou směs dusíme dál.
- 2Zalijeme paprikovým protlakem a zeleninovým vývarem. Vzniklou směs přivedeme k varu a necháme 25 minut dojít.
- 3Žampiony řádně očistíme, vepřové maso i krůtí játra důkladně opláchneme, necháme oschnout, nakrájíme na menší kusy. Šalvěj opláchneme, po oschnutí lístky otrháme a použijeme.
- 4Žampiony, maso, šalvěj a játra napícháváme na zaostřené špejle, aby vznikly špízy. Následně je osmažíme na zbývajícím másle po dobu přibližně 8 minut, dochutíme solí a pepřem. Špízy přendáme na talíř a zalijeme rizotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.