Vepřové řízečky s bazalkovým jogurtem
35 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůJogurt bílý
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceBazalka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůVepřové maso libové
- 50gramůStrouhanka
- 1lžícePomerančová kůra
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
43 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
637 mg
Cukr
790 mg
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Vložíme ho do misky, přidáme jogurt, olivový olej a najemno nasekané lístky bazalky. Osolíme a důkladně promícháme.
- 2Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky, osolíme, opepříme.
- 3Na talíře připravíme hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku promíchanou s pomerančovou kůrou. Řízečky nejprve obalujeme v mouce, poté vajíčku a nakonec ve strouhance. Takto pokračujeme, dokud nejsou všechny řízečky obalené.
- 4Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a řízečky z obou stran smažíme. Ihned poté servírujeme s bazalkovým jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.