Vepřové řízečky s bazalkovým jogurtem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
43 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
637 mg
Cukr
790 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Vložíme ho do misky, přidáme jogurt, olivový olej a najemno nasekané lístky bazalky. Osolíme a důkladně promícháme.
  • 2
    Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky, osolíme, opepříme.
  • 3
    Na talíře připravíme hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku promíchanou s pomerančovou kůrou. Řízečky nejprve obalujeme v mouce, poté vajíčku a nakonec ve strouhance. Takto pokračujeme, dokud nejsou všechny řízečky obalené.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a řízečky z obou stran smažíme. Ihned poté servírujeme s bazalkovým jogurtem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.