Vepřové řízky na ovocné omáčce

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky nakrájíme na čtvrtky. Chilli papričku očistíme a nakrájíme nadrobno. Rozpustíme máslo a necháme v něm zkaramelizovat cukr. Švestky v něm za stálého míchání glazurujeme.
  • 2
    Pak je podlijeme octem a červeným vínem, přimícháme chilli papričku a rozmarýn. Do směsi nadrobíme perník. Na mírném ohni vaříme asi 5 minut a nakonec přimícháme dílky pomerančů. Omáčku osolíme a opepříme.
  • 3
    Řízky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Vejce rozšleháme s mlékem a řízky v něm obalíme. Na pánvi rozpálíme máslo a řízky na něm smažíme z obou stran asi 5 minut. Řízky podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.