Vepřové řízky na ovocné omáčce
65 min.
Ingredience
- 2lžíceBalsamico ocet
- 2kusyPomeranče
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr třtinový
- 250mililitrůVíno červené
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůVepřová kýta
- 100mililitrůMléko polotučné
- 400gramůŠvestky
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusPerník
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky nakrájíme na čtvrtky. Chilli papričku očistíme a nakrájíme nadrobno. Rozpustíme máslo a necháme v něm zkaramelizovat cukr. Švestky v něm za stálého míchání glazurujeme.
- 2Pak je podlijeme octem a červeným vínem, přimícháme chilli papričku a rozmarýn. Do směsi nadrobíme perník. Na mírném ohni vaříme asi 5 minut a nakonec přimícháme dílky pomerančů. Omáčku osolíme a opepříme.
- 3Řízky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Vejce rozšleháme s mlékem a řízky v něm obalíme. Na pánvi rozpálíme máslo a řízky na něm smažíme z obou stran asi 5 minut. Řízky podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.