Vepřové řízky na smetaně s ředkvičkami

50 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
37 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
655 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté ředkvičky rozkrojíme na poloviny, vložíme na polovinu másla a přidáme trochu vody, sůl, pepř a cukr. Dusíme doměkka a do odpaření vody.
  • 2
    Omyté maso nakrájíme na řízky, okraje nařízeneme a maso naklepeme, opepříme a opečeme po obou stranách na pánvi na zbylém rozehřátém másle. Osolíme je a necháme na teplém místě.
  • 3
    Do pánve přilijeme smetanu a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu. Přidáme hořčici, nakrájenou pažitku, sůl, pepř, zamícháme a nalijeme na řízky. Maso obložíme podušenými ředkvičkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.