Vepřové řízky na smetaně s ředkvičkami
50 min.
Ingredience
- 5kusůŘedkvička
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 500gramůVepřová kýta
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1šálekVoda pitná
- 1lžičkaHořčice
- 1lžícePažitka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
37 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
655 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté ředkvičky rozkrojíme na poloviny, vložíme na polovinu másla a přidáme trochu vody, sůl, pepř a cukr. Dusíme doměkka a do odpaření vody.
- 2Omyté maso nakrájíme na řízky, okraje nařízeneme a maso naklepeme, opepříme a opečeme po obou stranách na pánvi na zbylém rozehřátém másle. Osolíme je a necháme na teplém místě.
- 3Do pánve přilijeme smetanu a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu. Přidáme hořčici, nakrájenou pažitku, sůl, pepř, zamícháme a nalijeme na řízky. Maso obložíme podušenými ředkvičkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.