Vepřové řízky s kořeněnou náplní
50 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová kýta
- 300gramůBrambory
- 75gramůSlanina vepřová
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 250gramůZakysaná smetana
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaChilli omáčka
- 2lžíceOlej rostlinný
- 200mililitrůMléko polotučné
- 2kusyRohlíky bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
41 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme a promícháme s rohlíkem nakrájeným na kostičky, smetanou, nasekanou petrželkou a tymiánem. Osolíme, opepříme a přidáme chilli omáčku.
- 2Omyté maso nakrájíme na řízky, prořízneme do nich kapsu a naplníme připravenou směsí. Maso sepneme párátkem, osolíme a opepříme.
- 3Omyté brambory i se slupkou nakrájíme na tenké plátky a urovnáme do vymazané zapékací mísy. Navrch položíme naplněné řízky a vše zalijeme smetanou smíchanou s mlékem.
- 4Pokrm pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.