Vepřové řízky s limetkou
45 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí plec
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusLimetka
- 3lžíceLimetková šťáva
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
31 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Limetku omyjeme, kůru nastrouháme a zbytek kůry oloupeme. Dužinu nakrájíme na špalíčky.
- 2Na každý řízek dále špalíček limetky, řízky překlopíme a zpevníme pomocí párátek. Na talíře rozdělíme hladkou mouku, rozšlehaná vajíčka a strouhanku smíchanou s limetkovou kůrou. Řízky postupně obalíme v mouce, vajíčku a strouhance.
- 3Na pánvi rozpálíme máslo a řízky z obou stran smažíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
- 4Na pánev k máslu přidáme smetanu, sójovou omáčku, limetkovou šťávu, přivedeme k varu a 5 minut povaříme.
- 5Řízky servírujeme na připravené talíře s zalijeme smetanovou omáčkou. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.