Vepřové řízky s limetkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
31 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Limetku omyjeme, kůru nastrouháme a zbytek kůry oloupeme. Dužinu nakrájíme na špalíčky.
  • 2
    Na každý řízek dále špalíček limetky, řízky překlopíme a zpevníme pomocí párátek. Na talíře rozdělíme hladkou mouku, rozšlehaná vajíčka a strouhanku smíchanou s limetkovou kůrou. Řízky postupně obalíme v mouce, vajíčku a strouhance.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme máslo a řízky z obou stran smažíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 4
    Na pánev k máslu přidáme smetanu, sójovou omáčku, limetkovou šťávu, přivedeme k varu a 5 minut povaříme.
  • 5
    Řízky servírujeme na připravené talíře s zalijeme smetanovou omáčkou. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.