Vepřové řízky s olivami
45 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůVepřová kýta
- 150mililitrůVíno bílé
- 1hrstOlivy nakládané
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,5šálekVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
417 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme.
- 2Olej od pečení slijeme a na pánev přidáme máslo a hladkou mouku. Osmahneme, zalijeme vínem, vývarem a krátce povaříme.
- 3Nakonec do šťávy přidáme na poloviny nakrájené olivy, vložíme zpět řízky a krátce podusíme.
- 4Podáváme s hráškovou rýží, řízky ozdobíme dílkem citronu a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.