Vepřové řízky s olivami

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
417 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme.
  • 2
    Olej od pečení slijeme a na pánev přidáme máslo a hladkou mouku. Osmahneme, zalijeme vínem, vývarem a krátce povaříme.
  • 3
    Nakonec do šťávy přidáme na poloviny nakrájené olivy, vložíme zpět řízky a krátce podusíme.
  • 4
    Podáváme s hráškovou rýží, řízky ozdobíme dílkem citronu a nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.