Vepřové řízky s pomerančem a hořčicí
25 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 20mililitrůOlej stolní
- 20mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 2kusyPomeranče
- 2stroužkyČesnek
- 25mililitrůHořčice
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 55gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Tuk na okrajích kotlet nařízneme ostrým nožem ve dvoucentimetrových vzdálenostech, osolíme a opepříme. Worcesterskou omáčku smícháme s hořčicí, olejem, prolisovaným česnekem a touto směsí potřeme kotlety z obou stran i boků.
- 2Rozpustíme polovinu másla a usmažíme v něm řízky po dobu asi 6-ti minut z obou stran. Po dvou minutách je potíráme máslem.
- 3Na zbytku másla jemně a pomalu smažíme kolečka pomeranče z obou stran.
- 4Osmažené kolečka pomeranče klademe na připravené horké řízky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.