Vepřové řízky v bramboráku
50 min.
Ingredience
- bramborákové těsto
- 400gramůBrambory
- 1lžičkaMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 600gramůVepřová kýta
- 40gramůSlanina vepřová
- 0,5lžičkaSůl
- 100lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
966 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
56 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
259 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, po okrajích nařízneme a osolíme. Maso protkneme proužky slaniny, obalíme v hladké mouce a v bramborákovém těstě.
- 2Připravené řízky smažíme zvolna po obou stranách na pánvi na oleji.
- 3Podáváme s bramborovou kaší nebo se zeleninovým salátem.
- 4Bramborákové těsto:
- 5Oloupané brambory jemně nastrouháme a necháme na cedníku okapat. Potom do brambor vmícháme mouku, mléko, vejce, prolisovaný česnek, koření a sůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 16. 10. 2016
Vepřové řízky v bramboráku
Tomuto receptu dávám palec nahoru. Jenom jsem dala o hodně více oleje na smažení, smažím ve vyšší vrstvě.🙂