Vepřové řízky v bramboráku

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
966 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
56 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
259 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, po okrajích nařízneme a osolíme. Maso protkneme proužky slaniny, obalíme v hladké mouce a v bramborákovém těstě.
  • 2
    Připravené řízky smažíme zvolna po obou stranách na pánvi na oleji.
  • 3
    Podáváme s bramborovou kaší nebo se zeleninovým salátem.
  • 4
    Bramborákové těsto:
  • 5
    Oloupané brambory jemně nastrouháme a necháme na cedníku okapat. Potom do brambor vmícháme mouku, mléko, vejce, prolisovaný česnek, koření a sůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 16. 10. 2016
Vepřové řízky v bramboráku
Tomuto receptu dávám palec nahoru. Jenom jsem dala o hodně více oleje na smažení, smažím ve vyšší vrstvě.🙂