Vepřové řízky v hořčičné omáčce

135 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
159 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíčky, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme lístky z větvičky rozmarýnu, zakapeme olejem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme přikryté alobalem asi 30 minut.
  • 2
    V mezičase připravíme bramborovou kaši a vepřové plátky.
  • 3
    Omyté plátky masa osolíme, opepříme a poprášíme moukou a na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran orestujeme. Maso přendáme poté na talíř a do výpeku vložíme máslo a drobně pokrájenou bílou část cibulek (nať rovněž drobně posekáme a odložíme do bramborové kaše). Když cibulka zesklovatí, přimícháme hořčici, vmícháme víno a necháme chvíli provařit. Podle potřeby přilijeme vývar. Poté do omáčky vložíme osmažené plátky masa a necháme lehce povařit.
  • 4
    Na kaši brambory oloupeme, opláchneme, nakrájíme na kostky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Poté brambory scedíme a propasírujeme. Do kaše zašleháme rozmarýnový olej, horké mléko, smetanu, ale jen tolik, aby nebyla kaše příliš řídká. Na závěr vmícháme drobně posekanou cibulovou nať.
  • 5
    Plátky podáváme přelité omáčkou, přidáme pečenou mrkev a kaši.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.