Vepřové řízky v hořčičné omáčce
135 min.
Ingredience
- 0,5lžíceOlej olivový
- 4kusylibové vepřové řízky
- 0,25lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyCibule lahůdková
- 0,5lžíceHořčice Dijonská
- 50mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůVývar drůbeží
- Na kaši
- 400gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 60mililitrůMléko plnotučné
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceOlej rozmarýnový
- 0,25lžičkaSůl
- Na pečenou mrkev
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
159 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíčky, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme lístky z větvičky rozmarýnu, zakapeme olejem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme přikryté alobalem asi 30 minut.
- 2V mezičase připravíme bramborovou kaši a vepřové plátky.
- 3Omyté plátky masa osolíme, opepříme a poprášíme moukou a na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran orestujeme. Maso přendáme poté na talíř a do výpeku vložíme máslo a drobně pokrájenou bílou část cibulek (nať rovněž drobně posekáme a odložíme do bramborové kaše). Když cibulka zesklovatí, přimícháme hořčici, vmícháme víno a necháme chvíli provařit. Podle potřeby přilijeme vývar. Poté do omáčky vložíme osmažené plátky masa a necháme lehce povařit.
- 4Na kaši brambory oloupeme, opláchneme, nakrájíme na kostky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Poté brambory scedíme a propasírujeme. Do kaše zašleháme rozmarýnový olej, horké mléko, smetanu, ale jen tolik, aby nebyla kaše příliš řídká. Na závěr vmícháme drobně posekanou cibulovou nať.
- 5Plátky podáváme přelité omáčkou, přidáme pečenou mrkev a kaši.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.