Vepřové rolky s ovocnou náplní
50 min.
Ingredience
- 60gramůOříšky piniové
- 100gramůŠvestky sušené
- 60gramůMeruňky sušené
- 1lžíceZázvor celý
- 1lžičkaŠalvěj čerstvá
- 3lžíceChutney mangové
- 100gramůSlanina vepřová
- 3lžíceBrandy
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 4kusyCeler řapíkatý
- 2kusyCibule
- 800gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
35 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý zázvor oloupeme, nastrouháme, listy šalvěje nasekáme, slaninu nakrájíme na plátky, řapíkaté celery na kusy, cibuli na kolečka.
- 2Do mixeru vložíme sušené meruňky, sušené švestky, jádra piniových oříšků, nastrouhaný zázvor, šalvěj, slaninu, chutney, brandy a pepř. Mixujeme, dokud směs není na jemno nasekaná.
- 3Z vepřové kýty nařežeme plátky, silné přibližně 5 mm, naneseme na ně náplň, pevně svineme a převážeme kuchyňskou nití.
- 4Do velkého hrnce nalijeme osolený vývar, přidáme celer, cibuli a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru vložíme rolky, stáhneme oheň, hrnec zakryjeme poklicí a na středním ohni vaříme 20 minut.Když jsou rolky hotové, vyjmeme je z hrnce a rozložíme na talíř, aby vychladly. Potom je zakryjeme, dáme na 2 - 3 hodiny vychladit do ledničky.
- 5Před podáváním rolky nakrájíme na plátky přibližně 1,5 cm silné.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.