Vepřové rolky se špenátem a s ovčím sýrem
65 min.
Ingredience
- Listový špenát
- 120litrůVoda pitná
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 2špetkyKmín drcený
- 40gramůSýr Brynza
- 0,5lžíceMáslo nízkokalorické
- Vepřové rolky
- 200gramůVepřová kotleta s kostí
- 2plátkydušená šunka výběrová 85%masa
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceOlej sezamový
- 120mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaHořčice jemně mletá plnotučná
- 0,5lžičkaOlej česnekový
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V kastrólku přivedeme vodu k varu, vložíme do ní špenátové listy a necháme je povařit 30-60 sekund. Poté je scedíme, v sítu necháme okapat, pak je pokrájíme na proužky.
- 2Očištěnou cibuli se stroužkem česneku drobně nakrájíme.
- 3V teflonové pánvi rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme špenát, ochutíme ho solí, pepřem, kmínem a česnekem. Promícháme a pod poklicí dusíme asi 7 minut. Přimícháme do něj rozdrobený sýr a necháme špenát chvilku vychladnout.
- 4Dva plátky z vepřové kotlety (bez kosti) vložíme mezi potravinářskou fólií a zlehka je rozklepeme na tenké plátky. Poté je potřeme česnekovým olejem, položíme na ně po jednom plátku šunky, kopeček podušeného špenátu a každý plátek masa zabalíme do tvaru malé rolky. Konce i střed dobře zajistíme párátky, aby při vaření špenát navyšel ven. Rolky obalíme v hladké mouce.
- 5V hlubším rendlíku rozehřejeme olej, na něm rolky z každé strany osmažíme dozlatova, pak je podlijeme vodou, ve které jsme vymíchali lžičku hořčice a sůl podle chuti. Pod pokličkou rolky dusíme přibližně 35 minut doměkka. Občas je promícháme a otočíme.
- 6Měkké rolky se špenátem zbavíme párátek, dáme je na talíře, polijeme zbylou šťávou a hned servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.