Vepřové rolky se špenátem a s ovčím sýrem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrólku přivedeme vodu k varu, vložíme do ní špenátové listy a necháme je povařit 30-60 sekund. Poté je scedíme, v sítu necháme okapat, pak je pokrájíme na proužky.
  • 2
    Očištěnou cibuli se stroužkem česneku drobně nakrájíme.
  • 3
    V teflonové pánvi rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme špenát, ochutíme ho solí, pepřem, kmínem a česnekem. Promícháme a pod poklicí dusíme asi 7 minut. Přimícháme do něj rozdrobený sýr a necháme špenát chvilku vychladnout.
  • 4
    Dva plátky z vepřové kotlety (bez kosti) vložíme mezi potravinářskou fólií a zlehka je rozklepeme na tenké plátky. Poté je potřeme česnekovým olejem, položíme na ně po jednom plátku šunky, kopeček podušeného špenátu a každý plátek masa zabalíme do tvaru malé rolky. Konce i střed dobře zajistíme párátky, aby při vaření špenát navyšel ven. Rolky obalíme v hladké mouce.
  • 5
    V hlubším rendlíku rozehřejeme olej, na něm rolky z každé strany osmažíme dozlatova, pak je podlijeme vodou, ve které jsme vymíchali lžičku hořčice a sůl podle chuti. Pod pokličkou rolky dusíme přibližně 35 minut doměkka. Občas je promícháme a otočíme.
  • 6
    Měkké rolky se špenátem zbavíme párátek, dáme je na talíře, polijeme zbylou šťávou a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.