Vepřové s nivou a slaninou
45 min.
Ingredience
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 600gramůVepřová panenka
- 40mililitrůOlej stolní
- 5lžicDolin - Vermouth
- 2lžíceHořčice
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4plátkySlanina vepřová
- 1lžíceBazalka
- 2kusyRajčata
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
24 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
704 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na čtyři plátky, zlehka je naklepeme. Ve slanině potřené hořčicí obalíme maso, podle potřeby je převážeme nití. Válečky smažíme tři minuty z každé strany na pánvi s olejem. Osolíme, opepříme a dáme na pekáč.
- 2Pět minut na ohni zprudka vaříme masový výpek, prolisovaný česnek, vermut a smetanu. Kousky rajčat umístíme k masu a zalijeme omáčkou, přidáme bazalku, nivu a vše v troubě pečeme, dokud se sýr neroztaví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.