Vepřové soté s rýží
50 min.
Ingredience
- 500gramůBrokolice
- 500gramůPaprika červená
- 200mililitrůKukuřice cukrová nakládaná
- 500gramůVepřová kýta
- 125gramůRýže loupaná
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,13litrVývar zeleninový
- 1lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
22 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omytou brokolici rozdělíme na růžičky, očištěné papriky nakrájíme na kostičky. Kukuřici necháme na sítu okapat.
- 2Propláchnutou rýži uvaříme v 1,5 l osolené vody.
- 3Omyté maso nakrájíme na kousky a opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve, necháme na teplém místě.
- 4Na výpek vložíme brokolici, zalijeme 1/8 l vody a dusíme pod pokličkou asi 5 minut. Přisypeme papriku, kukuřici, ještě 5 minut dusíme. Nakonec přilijeme vývar, přidáme rýži, maso a vše krátce povaříme.
- 5Hotový pokrm okořeníme mletou paprikou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.