Vepřové souvlaki
52 min.
Ingredience
- 100mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyOregano sušené
- 2kusyCitrony
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůVepřová panenka
- 100mililitrůVíno červené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
20 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
147 mg
Postup přípravy
- 1Panenku nakrájíme na kousky a v míse promícháme s olejem, vínem, sušeným oreganem, kůrou a šťávou z citronů, prolisovaným česnekem a pepřem.
- 2Necháme marinovat nejméně 2hodiny, lépe do druhého dne.
- 3Poté maso napíchneme na špejle, osolíme ze všech stran a na rozpáleném grilu 10-12min ogrilujeme.
- 4Podáváme s tzatziki případně česnekovým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.