Vepřové srdce v kari
60 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové srdce
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 125mililitrůVývar z hovězích kostí
- 50gramůSalám měkký
- 125mililitrůZakysaná smetana
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
29 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
111 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné vepřové srdce omyjeme a nakrájíme na plátky.
- 2Do mísy dáme trochu vývaru, kari koření, pepř, sůl, promícháme a vložíme plátky srdce. Necháme marinovat asi 1 hodinu.
- 3Potom maso na rozehřátém sádle opečeme po obou stranách, přilijeme zbylou marinádu a vývar, přidáme na kostičky nakrájený salám a dusíme doměkka.
- 4Nakonec do omáčky přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme.
- 5Každou porci posypeme nasekanou petrželkou.
- 6Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 7. 3. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Bohužel jsem neměla čas naložit srdce na celou hodinu, myslím ale, že to vůbec nebylo na škodu. Musím ovšem říct, že dušení probíhalo dlouze - srdíčko bylo pořád tvrdé, dusila jsem nejméně hodinu. Výsledek stál ale za to!