Vepřové srdce v kari

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
29 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
111 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné vepřové srdce omyjeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Do mísy dáme trochu vývaru, kari koření, pepř, sůl, promícháme a vložíme plátky srdce. Necháme marinovat asi 1 hodinu.
  • 3
    Potom maso na rozehřátém sádle opečeme po obou stranách, přilijeme zbylou marinádu a vývar, přidáme na kostičky nakrájený salám a dusíme doměkka.
  • 4
    Nakonec do omáčky přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme.
  • 5
    Každou porci posypeme nasekanou petrželkou.
  • 6
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 7. 3. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Bohužel jsem neměla čas naložit srdce na celou hodinu, myslím ale, že to vůbec nebylo na škodu. Musím ovšem říct, že dušení probíhalo dlouze - srdíčko bylo pořád tvrdé, dusila jsem nejméně hodinu. Výsledek stál ale za to!