Vepřové steaky s křenovou krustou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1087 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
64 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
31 g
Cukr
248 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso krátce opláchneme pod studenou vodou, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a maso opékáme do obou stranách 4 minuty. Vyndáme a vložíme do ohnivzdorné mísy.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180°C. Petrželku opláchneme a dosucha otřepeme. Lístky otrháme od stonků, jemně nasekáme, smícháme s 1 polévkovou lžící změklého másla, křenem, nastrouhaným parmezánem a strouhankou. Osolíme a opepříme. Steaky potřeme křenovou směsí, mísu dáme do předehřáté trouby na střední lištu a zapékáme asi 15 minut.
  • 3
    Polévkovou zeleninu očistíme, opláchneme a nadrobno nakrájíme. V pánvi s výpekem rozehřejeme zbylé máslo, do pánve nasypeme zeleninu, krátce ji opečeme, přilijeme vývar a smetanu a zakryté dusíme asi 5 minut. Zeleninovou směs zahustíme jíškou, dochutíme solí a pepřem a podáváme se steaky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.