Vepřové steaky s křenovou krustou
40 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová krkovička
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 6kusůPetržel - nať
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceKřen nakládaný
- 2lžíceSýr Parmezán
- 2lžíceStrouhanka
- 12kusůZelenina kořenová
- 125gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceJíška světlá
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,25litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1087 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
64 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
31 g
Cukr
248 mg
Postup přípravy
- 1Maso krátce opláchneme pod studenou vodou, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a maso opékáme do obou stranách 4 minuty. Vyndáme a vložíme do ohnivzdorné mísy.
- 2Troubu předehřejeme na 180°C. Petrželku opláchneme a dosucha otřepeme. Lístky otrháme od stonků, jemně nasekáme, smícháme s 1 polévkovou lžící změklého másla, křenem, nastrouhaným parmezánem a strouhankou. Osolíme a opepříme. Steaky potřeme křenovou směsí, mísu dáme do předehřáté trouby na střední lištu a zapékáme asi 15 minut.
- 3Polévkovou zeleninu očistíme, opláchneme a nadrobno nakrájíme. V pánvi s výpekem rozehřejeme zbylé máslo, do pánve nasypeme zeleninu, krátce ji opečeme, přilijeme vývar a smetanu a zakryté dusíme asi 5 minut. Zeleninovou směs zahustíme jíškou, dochutíme solí a pepřem a podáváme se steaky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.