Vepřové v zelené omáčce s kaktusem

70 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
30 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme maso nakrájené na 2,5 cm kostky a prudce osmahneme dohněda. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek a smažíme doměkka, pak vmícháme oregano a nakrájenou čili papričku jalapeňos, smažíme ještě 2 minuty.
  • 2
    Konzervovaná tomatillos nebo zelená rajčata dáme do mixéru, přilijeme vývar a rozmixujeme dohladka. Přidáme do masové směsi, zakryjeme a dusíme 30 minut.
  • 3
    Kaktus namočíme na 10 minut do studené vody. Slijeme, přidáme k masu a dusíme dalších 10 minut, až maso zcela změkne.
  • 4
    Směs osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.