Vepřové závitky s mletým masem
70 min.
Ingredience
- 600gramůJátra vepřová
- 150gramůVepřové maso mleté
- 200gramůBránice
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůStrouhanka
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 150gramůCibule
- 20gramůČesnek
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůBrambory vařené
- 1decilitrVoda pitná
- 60gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
43 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou bránici rozložíme a nařežeme na 4 díly. Mleté maso dáme do mísy, přisypeme strouhanku, mouku, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, přidáme vejce, ochutíme prolisovaným česnekem a vypracujeme masové těsto jako na karbanátky. Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na tenké plátečky. V pánvi rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm plátky jater z obou stran. Na plátky bránice položíme plátky jater, na ně navrstvíme masové těsto, zabalíme do závitků, zpevníme párátky a vložíme do pekáčku. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k závitkům. Podlijeme troškou vody a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny, průběžně podléváme. Závitky podáváme s vařeným bramborem a přeléváme vlastním výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.