Vepřové žebírko Gvarkov
50 min.
Ingredience
- 33gramůCibule
- 120gramůVejce slepičí
- 1000gramůVepřová pečeně
- 20gramůSůl
- 300gramůStrouhanka
- 233gramůVepřová plec
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůJátra vepřová
- 1gramPepř černý mletý
- 67gramůŽampiony čerstvé
- 5gramůČesnek
- 100mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
64 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a nasekáme z ní žebírka. Každé žebírko na plocho rozřízneme.
- 2Vzniklý otvor v mase vyplníme připravenou vychladlou směsí a kraje spíchneme pomocí párátka.
- 3Žebírka na povrchu osolíme a obalíme je v prosáté mouce, rozkvedlaných vejcích a ve strouhance.
- 4V horkém oleji je zvolna smažíme.
- 5Příprava náplně: Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Zpěníme ji na másle, vložíme opláchnuté a na malé kostičky nakrájené vepřové maso a pod poklicí krátce podusíme.
- 6Potom přidáme očištěná, opláchnutá, na malé kousky nakrájená vepřová játra, předem povařená, třený česnek se solí, pepř, očištěné a na plátky nakrájené žampiony a strouhanku. Vše spojíme vejci a zapečeme. Prochladlou náplní plníme žebírka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.