Vepřové žebírko marinované
150 min.
Ingredience
- 500gramůHranolky
- 750gramůVepřová žebra
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2špetkyOregano sušené
- 2špetkyTymián sušený
- 250mililitrůOlej olivový
- 50gramůCibule
- 2špetkyBazalka
- 250gramůSalát okurkový
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1160 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
98 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
496 mg
Postup přípravy
- 1Do olivového oleje nasypeme sůl, pepř, prolisovaný česnek, kolečka cibule, mletou papriku, oregáno, tymián a bazalku. Vše dobře promícháme, jednotlivá žebírka touto marinádou potřeme z obou stran a vložíme do mísy se zbylou marinádou. Dáme do ledničky na dvě hodiny uležet.
- 2Marinovaná žebra vložíme na rozpálenou pánev a smažíme pozvolna po obou stranách 5 až 6 minut.
- 3Podáváme s hranolkami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.